Förlossningspedagog utbildning Göteborg

Utbildning till Förlossningspedagog
Ny utbildning startar 17 oktober 2015 i Göteborg.

Detta är en utbildning för dig som är en doula och vill gå ett steg till!

Efter att ha gått denna utbildning kommer du vara beredd att hålla egna kurser, längre eller kortare, för grupper eller enskilt. Du ska ha utarbetat en egen personlig kursplan och ha kunskap om hur man lägger upp en kurs i förlossningsförberedelse.

Utbildningen är på fyra helger, varav en är fristående. Kursledare är Bodil Frey. Flera föreläsare är inbjudna, som Janette Brandt, en barnmorska, psykolog, amningsrådgivare m fl.

Mellan helgerna finns det uppgifter att göra och litteratur att läsa in. Examinationsuppgift är att förbereda ett eget kursupplägg.
När utbildningens uppgifter är gjorda är du en ODIS-certifierad Förlossningspedagog!

Är du en doula kan du utifrån din erfarenhet förmedla till kvinnans partner hur man är ett bra stöd. Du har också vanan inne att se på vården ur föräldrarnas perspektiv. Som förlossningspedagoger vill vi förmedla att man inte bara behöver ”överlämna sig” i vårdgivarens händer, utan kan påverka så förlossningen blir mer på ens egna villkor.

Hur förmedlar man detta pedagogiskt i en kurs? Det är en tyngdpunkt i utbildningen, vi lär ut principerna för hur man lägger upp en bra kursplan. Det finns många olika metoder och filosofier för förlossningsförberedelse, och många vägar till avslappning och trygghet. Du tar de byggstenar som du har erfarenhet av och som du tror på, för att göra din egen kursplan.

Förkunskaper: Genomgången Doulautbildning som är godkänd av föreningen ODIS. (se devodis.nnveig.com)

Datum för den nya utbildningen till Förlossningspedagog:

Helg 1: 17-18 oktober 2015
Helg 2: 23 – 24 januari 2016
Helg 3: 23 – 24 april 2016
Platsen är Sensus, Södra Hamngatan 29 i Göteborg.

Fristående workshop med internationell kursledare: Denna kan göras före, under eller efter de övriga helgerna.
Workshop med Ina May Gaskin, Debra Pascali-Bonaro, Midwifery Today, eller annan jämförbar workshop räknas. Deltagandet i en sådan workshop betalas separat.

OBS! Den 29-30 augusti 2015 finns tillfälle till en fristående workshop: Debra Pascali-Bonaros workshop i Göteborg. För alla, oavsett om man vill delta i Förlossningspedagog-utbildningen eller ej!

Efter den tredje och sista helgen ska den egna kursplanen göras färdig och diskuteras med kursledaren.
För att bli godkänd på avslutad utbildning krävs också att man är en ODIS-certifierad doula.

Utbildningen arrangeras i samarbete med Sensus.
Kostnaden för utbildningen är 11 500 kr, vilket kan delbetalas inför de tre helgerna. Ingen moms läggs på kostnaden.

Vill du anmäla dig, eller få mer info, är du välkommen att höra av dig till Bodil Frey, bodil.frey@enbrastart.se, tel 0734- 01 09 77.
Mer info om utbildningen: http://enbrastart.se/kurser/utbildning-till-foerlossningspedagog/

————————————————-

Sagt om utbildningen:
– Att ha kunskap och att kunna förmedla kunskap är två skilda saker. Genom förlossningspedagog-utbildningen fick jag hjälp att sätta ihop min utbildning på ett genomtänkt och ett pedagogiskt sätt.
Jag har hjälp av utbildningen både i mitt doula arbete och i mötet med blivande föräldrar. Det var bra föreläsare, intressant och givande kurslitteratur och i lagom takt. Mina kursdeltagare säger alltid att det är efter min kurs som de kan se helheten samt känner sig redo att föda. Därför kallar jag också min kurs just ”Redo att föda”.

Linda Häggkvist linda@foraldrastodet.se 070-3132933 www.foraldrastodet.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet