Kostnader

Pregnant woman using laptop

Kostnader

Det är upp till varje doula att bestämma vad hon vill ta betalt. De flesta doulor som har utbildning och erfarenhet – ODIS-doulor – kan ta upp till 10.000 kronor för ett uppdrag. De som är lite nyare som doulor kanske tar mindre betalt, eller bara ersättning för utlägg.

Priset brukar inkludera ett eller två förberedande samtal, att doulan är med under hela förlossningen samt ett efterföljande samtal när barnet är någon vecka gammal.

Dessutom brukar de flesta doulor ha runt en månads jourtid, då hon dygnet runt är beredd att möta upp dig eller er när förlossningen startat – det är ofta detta som avgör priset. Ibland samarbetar doulor med varandra och kan då dela på jourtiden så att deras vanliga vardagsliv fungerar. På så sätt har kvinnan eller paret alltid tryggheten av att få en doula när förlossningen startar. Men många doulor förbinder sig att vara tillgängliga, inte resa bort och att när som helst ta ledigt från sitt ordinarie arbete under sin jourtid.

Att träffa en doula för ett första samtal kostar inget och är inte bindande, utan du bestämmer först efter det om du vill gå vidare med ett uppdrag.

» Klicka här för att hitta en doula nära dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet