Styrelsen

ODIS Styrelsemedlemmar

Name
Helena Dacker
Hemstad
Bjärnum, Hässleholm
Språk/Language
English, Swedish
Förmånlig doula
Nej
Om mig
OBS: Tar inga uppdrag igen förrän i höst!!

Alla kvinnor borde få sin drömförlossning och jag är övertygad om att det är en uppnåelig dröm med rätt stöd och kunskap. Oavsett var man väljer att föda eller hur ska man aldrig behöva lämnas ensam. Därför vill jag stödja kvinnor och par som ska föda barn på det sätt som de vill och behöver.

2011 valde jag att utbilda mig till doula efter att ha fött två barn själv. Jag tror på kvinnans kraft i att föda och på att lita på att kroppen kan. Totalt har jag tre barn själv. Utöver att jag är doula är jag även hjälpmamma.
Telefonnummer
0451-12801
Mobiltelefon
0709820867
E-post
trulsamin@hotmail.se
Styrelsemedlem
Ordförande
ODIS
Name
Xana De Silva
Hemstad
Lund
Under utbildning
Nej
Språk/Language
English, German, Swedish
Förmånlig doula
Nej
Om mig
Är även amningsrådgivare, förlossningspedagog, gravidyogalärare, föräldrautbildare och doulautbildare.Jag har en passion för familjer! Mitt mål är att barn ska få den bästa möjliga starten i livet och att föräldrar ska ha stöd och kunskap för att kunna njuta av den spännande resa som föräldraskapet innebär. Vid en förlossning föds inte endast ett barn utan även en mamma och en (ev) pappa. Som doula stödjer jag Er för att Ni ska få föda på Era villkor och enligt Era önskemål. Därmed blir Ni ”empowered” och får en positiv förlossningsupplevelse. Jag hjälper till med amningen, så att det blir rätt och trivsamt från första stunden. Uppstår problem så hjälper jag Er att lösa dessa.
Min son föddes 2001, vid en hemmafödsel. Jag doular sedan 2005, både vid hem- och sjukhusfödslar.Jag erbjuder förberedande samtal/kurs även för Er som inte vill föda med doula.

Jag är även postpartum doula, dvs att jag har samtal med Er om födseln, ger amningsråd, tips om barnskötsel och hjälper till med babyn och praktiska saker i Ert hem.I’m a doula, breastfeeding consultant and childbirth educator. I have lived 5 years in Australia and speak English fluently. I work in Skåne, both as prenatal, birth and postpartum doula. I offer childbirth classes in English. Please visit my homepage for more information in English: www.familjestunden.comIch bin Doula, Stillberaterin und Erziehungsberaterin. Ich bin Schwedin-Österreicherin und spreche sehr gut Deutch. Ich arbeite in Skåne.Jag har startat "Doula med mentor" vilket innebär att en erfaren doula (jag) och en nyutbildad doula arbetar tillsammans. Båda kommer till samtalen under graviditeten och även samtalet efter förlossningen. Det är den nya doulan som har jour och som kommer till förlossningen. Den nya doulan/föräldrarna kan alltid ringa mig under pågående förlossning för att få stöd & råd. Detta erbjuds till lägre pris än en erfaren doula. Maila gärna för mer information!
Mobiltelefon
0733107228
E-post
info@familjestunden.com
Styrelsemedlem
Vice ordförande
ODIS
Name
Frida Viibus Lundgren
Hemstad
Hisings Backa
Under utbildning
Nej
Förmånlig doula
Nej
Om mig
Jag heter Frida och en mycket erfaren doula och inkapslare :)

Våren 2009 kompletterade jag min undersköterske-erfarenhet (bla på förlossning och BB på Östra sjukhuset) med ODIS doulautbildning och utbildningen till förlossningspedagog.
Under 2013 utvecklade jag mitt doulande med en kangaroula-utbildning med Jill Bergman från Sydafrika. Med denna har jag ännu större fokus på barnet och dess behov.

Hjälpmamma i Amningshjälpen samt kursledare för Amningskurs för blivande föräldrar, styrelsemedlem i Födelsehuset samt driver FörlossningsGruppen i Sverige tillsammans med Åsa Norén här i Västra Götaland.

Tar även uppdrag som akutdoula. Det innebär att jag tar uppdrag utan jourtid i mån av tid. Du/ni ringer när förlossningsarbetet startar och kollar om jag är ledig att ta uppdraget. Kontakta mig för mer info!

Välkommen att kontakta mig för mer information eller klicka på länkarna för att komma till min hemsida (www.anapneo.se) och eller blogg!
Telefonnummer
031-237540
Mobiltelefon
0707-607807
E-post
info@anapneo.se
Styrelsemedlem
Kassör
Name
Knapp Britta Eriksson
Hemstad
Härnösand
Under utbildning
Nej
Språk/Language
Swedish, Teckenspråk
Förmånlig doula
Ja
Om mig
Sedan jag själv fick barn har jag fascinerats av födandet och den inneboende kraft som alla kvinnor bär på. Mitt mål är att du får en positiv förlossningsupplevelse. Oavsett var eller hur du vill föda är jag ditt stöd genom hela förlossningen. Är du eller din partner teckenspråkig? Jag kommunicerar obehindrat på både svenska och teckenspråk. Jag är verksam i hela Västernorrland med utgång från Härnösand. Tveka inte att höra av dig!
Mobiltelefon
0735082816
E-post
knappbritta@gmail.com
Styrelsemedlem
Ledamot
ODIS
Name
Rannveig Stefánsdóttir
Under utbildning
Nej
Om mig
Är även webansvarig för föreningen.
E-post
info@douladags.se
Styrelsemedlem
Ledamot
Name
Vicky Brundin James
Hemstad
Göteborg
Språk/Language
English, Swedish
Förmånlig doula
Nej
Om mig
“Although birth is only one day in the life of a woman,
it has an imprint on her for the rest of her life” -Justine Caines OAM

Mitt främsta mål som Doula är att hjälpa er blivande föräldrar att få en så fin och positiv upplevelse av födandet och det första mötet med ert nya barn som möjligt. Att ni ska känna trygghet, ha någon vid er sida hela vägen, få en dag ni kan minnas med glädje …och den bästa möjliga starten för er bebis och er som familj.
Jag doular såväl förstagångs- som omföderskor, par som ensamstående, och har bl.a. erfarenhet av att arbeta med förlossningsrädsla/Aurora-mammor, svår foglossning, tvillingfödsel, IVF-graviditeter, förlossningsdepressioner, igångsättningar, kejsarsnitt, VBAC, fullt fysiologiskt födande på sjukhus, vattenfödsel och hemförlossningar.

Jag är utbildad doula genom ODIS 2012 och arbetar sedan dess som professionell doula (dvs det är min huvudsysselsättning), och har därmed under den tiden hunnit med att få mycket erfarenhet. 2013 var jag en av de första 7 i Europa som gick en påbyggnadsutbildning för doulor -”Kangaroula” med Jill Bergman från Sydafrika. I detta fantastiska begrepp ingår mycket ny och banbrytande neurovetenskap (http://ninobirth.org/kangaroula/). En kangaroula har extra fokus på det nyfödda barnets behov, stödjer mamman och barnets anknytning under de första timmarna efter födelsen och den första amningen. Jag är även utbildad Amningsrådgivare och Hjälpmamma i Amningshjälpen samt kursledare för ”Amningskurs för blivande föräldrar”. Är sedan tidigare Certifierad Massageterapeut och Pilatesinstruktör med extra utbildning för graviditet och post-natalt.

Jag hjälper kvinnan att känna sig väl förberedd och trygg inför sin förlossning, och underlättar för hennes eventuella partner att vara delaktig och känna sig säker i sitt stöd, så att båda föräldrarna kan få den allra bästa upplevelsen av att bli mamma eller pappa. Jag arbetar med praktiska verktyg (främst ”Föda Utan Rädsla”) som underlättar både förlossningsarbete och smärthantering, och förutom att bidra med min kunskap och mitt lugn, kan jag hjälpa till med massage, akupressur, andning och avslappning, eller varför inte fotografering av er och nyfödingen :)
Förutom kontinuerligt stöd under förlossningen, erbjuder jag vid behov även stöd hemma innan det är dags att åka in, samt råd, stöd och amningshjälp efter ni kommit hem från BB. Jag utgår alltid från den unika situationen och de individuella förutsättningarna, och stöttar er i era val för att så långt det går få föda på era egna villkor och enligt era önskemål…

Jag är 36 år och har tre egna barn, födda -06, -09 och -12. Har själv fött både på sjukhus och hemma, samt med och utan doula, och har själv fått uppleva vilken enorm skillnad det extra stödet kan göra. Jag ingår i Förlossningsgruppen (förlossningsgruppen.se) Tar uppdrag i hela Västra Götaland samt vid Varbergs förlossning. Även Post-partum Doula. Uppdrag med kort varsel och ”akut” tas i mån av tid. Välkomna att höra av er!

I am bilingual English and Swedish and am experienced in providing Doula support in English. Please contact me for a translation or for more information about me and my work.
Mobiltelefon
0707-762863
E-post
info@meridiem.se
Styrelsemedlem
Ledamot
ODIS
Name
Åsa Norén
Hemstad
Alingsås
Under utbildning
Nej
Förmånlig doula
Nej
Om mig
If a woman doesn't look like a goddess in birth...
someone isn't treating her right."
~Ina May Gaskin

Jag heter Åsa, är 40 år, gift och mamma till tre goa ungar, födda -01, -06 och -07. Det var när jag väntade och födde mina barn som jag fann mitt kall - att bli doula! Jag utbildade mig genom ODIS våren -09, först till doula och därefter till förlossningspedagog. Tillsammans med min kollega Frida driver jag FörlossningsGruppen i Göteborg och Alingsås. Hos oss kan du gå förlossningsförberedande kurser och komma i kontakt med doulor!
Vi håller även egna doulautbildningar.

Inför ett doulauppdrag erbjuder jag ett kostnadsfritt möte för att du/ni ska få lära känna mig lite och där jag berättar mer om mitt arbete som doula.

Först därefter bestämmer du dig för om du vill anlita mig. I så fall ses vi en eller ett par gånger till beroende på vad du själv vill och pratar om dina och din partners förväntningar och tankar inför förlossningen. Kanske finns det någon oro? Kanske finns det tidigare förlossningsupplevelser som du vill prata om?

Jag har god kännedom om de sk Heliverktygen, Dyktekniken, Mindfulness och Profylaxandning och är det något av detta som du vill använda dig av stöttar jag dig i det.

Jag är sedan med under hela förlossningen där mitt mål är att hjälpa dig och din partner att få en förlossning som speglas av lugn, trygghet och tillit till kroppens förmåga att föda. En förlossning som ni kan minnas med glädje! ♥

Jag doular i Göteborg, på SÄS och NÄL. Välkommen att höra av dig!
Mobiltelefon
0702 736895
E-post
asa@forlossningsgruppen.se
Styrelsemedlem
Ledamot
ODIS
Name
Elinor Lindholm
Hemstad
Borås
Under utbildning
Nej
Förmånlig doula
Nej
Om mig
Att föda barn är en av de finaste och största upplevelserna i en människas liv, såväl den födande kvinnans som partnerns.Jag vill hjälpa er att få en så bra upplevelse som möjligt, utifrån era önskemål. Genom att jag ger er trygghet, stöd och bekräftelse, kan partnern -som är kvinnans främsta stöd- ge kvinnan det stöd hon behöver för att känna sig trygg. En trygg kvinna har oftast ett lättare förlossningsarbete.Jag är utbildad doula - ingår i förlossningsgruppen.se, undersköterska och har under våren 2012 påbörjat min utbildning till förlossningspedagog. Jag är 29 år och har två fina vaginala förlossningar i bagaget. Jag doular i hela Västra Götaland, främst i Göteborg och Borås.Välkommen att kontakta mig för mer information och ett eventuellt samarbete.
Mobiltelefon
0708-93 08 49
E-post
elinor@doula.se
Styrelsemedlem
Ledamot
Name
Ida Nilsson
Hemstad
Karshamn
Under utbildning
Nej
Språk/Language
English, Swedish
Förmånlig doula
Nej
Om mig
Jag gick min doulautbildning hösten 2012, jag är 25 år gammal, bor i hus med min sambo och barn, och har en sjuksköterskeutbildning i botten. Jag har alltid haft ett stort intresse för graviditet och förlossning, och jag har en stark tilltro till den kvinnliga kroppens förmåga att föda barn på ett naturligt sätt. Jag vill att alla kvinnor ska få känna denna "empowerment" och tilltro till sin kropp. Som doula hjälper jag den gravida kvinnan (och hennes partner) att hitta denna känslan, och jag finns där före, under och efter förlossningen för att guida och stötta så att barnet kan födas på bästa harmoniska sätt. Oavsett om det är en sjukhusförlossning eller hemmaförlossning, med eller utan smärtlindring, ensamstående eller par, så hjälper jag kvinnan och partnern till en positiv förlossningsupplevelse.
E-post
nilsson.ida89@gmail.com
Styrelsemedlem
Suppleant
ODIS
Name
Angelica Beltramo
Hemstad
Hästveda/Hässleholm Doular i hela Skåne
Under utbildning
Nej
Språk/Language
English, Swedish
Förmånlig doula
Nej
Om mig
Välkommen till min presentation!

Jag har varit Doula ända sedan 2006 och samlat på mig en hel del erfarenheter och kunskaper längs min resa. ODIS-certifierad Doula blev jag 2009 efter att jag utbildats av Susanna Heli (grundare av Föda Utan Rädsla och författare till boken med samma namn).

Mitt mål är, och har alltid varit, att familjen ska få en så optimal start som möjligt tillsammans.
Förlossningen är förvisso slutet på graviditeten men samtidigt starten på något mer. Jag har studerat spädbarnspsykologi och anknytning vilket stärkte det jag redan visste- att förlossningen och spädbarnstiden spelar en stor och viktig roll även långt senare i livet.
Här kan du läsa lite mer om mig:
http://devodis.nnveig.com/veckans-doula-angelica-beltramo/

Som doula har jag fått förtroendet att dela denna stora livshändelse med ungefär 45 kvinnor (och deras ev. partner) och de har alla skapat lika starka och speciella minnen.
Jag erbjuder även "Doula med mentor", du kan läsa om konceptet här:
http://devodis.nnveig.com/doula-med-mentor/

Jag har 4 egna barn som skänker mig stor livsglädje och som gett mig en bred personlig erfarenhet kring hur olika förlossningar kan bli-även för samma kvinna. De två yngsta är födda i hemmet och jag Doular både på sjukhus och på hemförlossningar runt om i Skåne.

Varmt välkommen att sända ett mail för vidare kontakt!
Mobiltelefon
0707-200280
E-post
angelica_beltramo@hotmail.com
Styrelsemedlem
Suppleant

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet