Skåne

familjestundenbanner
Doulautbildningen består av två block under två helger. Hemuppgifter görs inför varje block. Båda blocken är teoretiska och praktiska och hjälper dig få en förståelse för doulans roll och födandet ur ett helhetsperspektiv.

“Alla borde göra denna kurs”, sa en tidigare deltagare. Kursen hjälper dig att bearbeta dina tidigare förlossningsupplevelser och att få en förståelse för hur din egen födelse påverkade dig. När man har en förståelse för sin egen erfarenhet kan man hjälpa och stötta andra bättre.

Block 1
Vad är och gör en doula? Vilken effekt har doulan på födandet och varför? Doulans samarbete med pappan och vårdpersonal diskuteras. Hur jobbar en doula under graviditeten för att förbereda föräldrarna inför förlossning och föräldraskap? Hur kan man göra ett kejsarsnitt och komplikationer till en positiv upplevelse? Vi tränar samtalsteknik och kommunikation. Vi tränar andnings- och smärthanteringstekniker och hur man kan använda rösten som redskap. Du får också lära dig om förlossningsförloppet och medicinska ingrepp. Hur man kommer igång som doula pratar vi också om.

Block 2
Du får lära dig hur en doula jobbar under förlossningen och tidigt föräldraskap. Vilken betydelse har våra tankar och hur kan vi hjälpa kvinnan att använda tankens kraft? Under denna helgen får du bl.a. lära dig olika massager, ställningar och rörelser som kan användas under förlossningen. Vi tränar olika situationer på varandra. Du får lära dig om tiden efter förlossningen, bl a rutiner på BB, amning, anknytning, nyföddas beteende och mors känslor. Vi bearbetar våra egna förlossningsupplevelser och lär oss tekniker för att hjälpa mammor att bearbeta sin förlossning.

Pris:
4500 kr för två block, 2300 kr för ett block.

Datum:

12-13 september 2015
24-25 oktober 2015

Tid: 10-18 på lördagar, 9-18 på söndagar

Plats:
Lund

För info, frågor och anmälan:

Kontakta Xana de Silva på tel 0733-107228
E-post: info@familjestunden.com
Hemsida: www.familjestunden.com
Facebook sida: ”fb doulan”

Se även

Doula med mentor” är ett nytt koncept som erbjuds i Skåne. Xana De Silva, kursledare och erfaren doula, är mentor till nyutbildade doulor under hennes första 1-3 uppdrag. Alla förlossnings- och föräldraförberedande samtal sker med både mentorn och den nya doulan. Det är den nya doulan som har jour och stödjer vid förlossningen, och hon har hela tiden möjlighet att kontakta mentorn för råd och stöd. Även samtalet efter förlossningen sker med både doulan och mentorn. Vi hoppas att detta ska göra att fler doulor kommer igång och att blivande föräldrar ska känna sig tryggare att ha en nyutbildad doula.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet