Stockholm

fodautanradslabanner
Doulautbildning i Stockholm

Doulautbildningen i Stockholm består av två block, fördelade på två kurshelger. Kursen hålls av doulan, sjukgymnasten och författaren Susanna Heli tillsammans med barnmorskan och tidigare verksamma doulan Liisa Svensson. För ytterligare information om hur du blir en ODIS-doula klicka HÄR.

Block 1
I block ett ligger fokus på doulan. Hur arbetar en doula och hur ser ett doula-uppdrag ut? Vad säger forskningen som gjorts om effekter av att ha med en doula som stöd? Vilka fördelar finns det att föda med doula? Vilka egenskaper krävs hos en doula och vad får oss att vilja bli doulor? Hur gör man när man arbetar med sig själv som redskap och vad är viktigt att då vara uppmärksam på?

Vi går igenom det normala förlossningsförloppet, födandets olika skeden och rutinerna inne på sjukhuset. Vi tar upp förlossningssmärta och smärtlindring, samt doulans roll i förhållande till pappan och personalen. Vi tittar på förlossningsfilm och reflekterar  kring den.

Den egna erfarenheten av att föda berörs, därför att det är viktigt att bli medveten om att den kan påverka en mycket som doula. Vi bekantar oss genom övningar med vår egen kropp som arbetsredskap. Vi berättar om ODIS, organisationen för doulor i Skandinavien och vad som krävs för att bli ODIS-doula.

Block 2
Block två lägger större fokus på praktisk träning. Vi går igenom tekniker för värkhantering, stresshantering och kommunikation med den födande kvinnan. Vi jobbar på golvet och tränar på varandra. De teoretiska bitarna kastar ljus över tiden efter förlossningen: amning, anknytning och psykisk ohälsa i samband med barnafödande.

De två blocken utgör tillsammans en helhet och anmälan görs till båda blocken samtidigt.

Som det ser ut just nu ges doulautbildningen en gång per år. Vid ökad efterfrågan kan utbildningen hållas två gånger per år.

Välkomna!

Datum:

Block 1
19-20 September 2015

Block 2
24-25 Oktober 2015

Pris:

4500 kronor inklusive moms

Plats:
Metanova Götgatan 11

Anmälan och betalning:
Anmälan är bindande och sker genom att du går in på länken nedan och
anmäler dig och betalar med kort eller faktura.
https://dinkurs.se/doulautbildning2015

E-mail (ej för anmälan): info@fodautanradsla.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet